考研论坛

 找回密码
 立即注册
查看: 131|回复: 7

2005年全国硕士研究生入学考试英语试题及答案

[复制链接]

1561

主题

1561

帖子

4685

积分

论坛元老

Rank: 8Rank: 8

积分
4685
发表于 2016-7-4 11:41:06 | 显示全部楼层 |阅读模式
  Section Ⅰ Use of English
  Directions:
  Read the following text. Choose the best word(s) for each numbered blank  and mark A,B,C or D on ANSWER SHEET 1(10 points)
  The human nose is an underrated tool. Humans are often thought to be  insensitive smellers compared with animals, 1 this is largely because, 2 animals  ,we stand upright. This means that our noses are 3 to perceiving those smells  which float through the air, 4 the majority of smells which stick to surfaces.  In fact
  5 , we are extremely sensitive to smells, 6 we do not generally realize it.  Our noses are capable of 7 human smells even when these are 8 to far below one  part in one million.
  Strangely, some people find that they can smell one type of flower but not  another, 9 others are sensitive to the smells of both flowers. This may be  because some people do not have the genes necessary to generate 10 smell  receptors in the nose. These receptors are the cells which sense smells and send  11 to the brain. However, it has been found that even people insensitive to a  certain smell 12 can suddenly become sensitive to it when 13 to it often  enough.
  The explanation for insensitivity to smell seems to be that brain finds  it
  14 to keep all smell receptors working all the time but can 15 new  receptors if necessary. This may 16 explain why we are not usually sensitive to  our own smells we simply do not need to be. We are not 17 of the usual smell of  our own house but we 18 new smells when we visit someone else's. The brain finds  it best to keep smell receptors 19 for unfamiliar and emergency signals 20 the  smell of smoke, which might indicate the danger of fire.
  1. [A]although [B]as [C]but [D]while
  2. [A]above [B]unlike [C]excluding [D]besides
  3. [A]limited [B]committed [C]dedicated [D]confined
  4. [A]catching [B]ignoring [C]missing [D]tracking
  5. [A]anyway [B]though [C]instead [D]therefore
  6. [A]even if [B]if only [C]only if [D]as if
  7. [A]distinguishing[B]discovering [C]determining[D]detecting
  8. [A]diluted [B]dissolved [C]determining[D]diffused
  9. [A]when [B]since [C]for [D]whereas
  10. [A]unusual [B]particular [C]unique [D]typical
  11. [A]signs [B]stimuli [C]messages [D]impulses
  12. [A]at first [B]at all [C]at large [D]at times
  13. [A]subjected [B]left [C]drawn [D]exposed
  14. [A]ineffective [B]incompetent [C]inefficient[D]insufficient
  15. [A]introduce [B]summon [C]trigger [D]create
  16. [A]still [B]also [C]otherwise [D]nevertheless
  17. [A]sure [B]sick [C]aware [D]tired
  18. [A]tolerate [B]repel [C]neglect [D]notice
  19. [A]availabe [B]reliable[C]identifiable[D]suitable
  20. [A]similar to[B]such as [C]along with [D]aside from


            
            
回复

使用道具 举报

0

主题

7607

帖子

1万

积分

论坛元老

Rank: 8Rank: 8

积分
15912
发表于 2016-7-4 12:40:44 | 显示全部楼层

  Section Ⅱ Reading Comprehension
  Part A
  Directions:Read the following four texts. Answer the questions below each  text by choosing A,B,C or D. Mark your answers on ANSWER SHEET 1(40 points)
  passage 1
  Everybody loves a fat pay rise. Yet pleasure at your own can vanish if you  learn that a colleague has been given a bigger one. Indeed, if he has a  reputation for slacking, you might even be outraged. Such behaviour is regarded  as “all too human”, with the underlying assumption that other animals would not  be capable of this finely developed sense of grievance. But a study by Sarah  Brosnan and Frans de Waal of Emory University in Atlanta, Georgia, which has  just been published in Nature, suggests that it all too monkey, as well.
  The researchers studied the behaviour of female brown capuchin monkeys.  They look cute. They are good-natured, co-operative creatures, and they share  their food tardily. Above all, like their female human counterparts, they tend  to pay much closer attention to the value of “goods and services” than  males.
  Such characteristics make them perfect candidates for Dr. Brosnan's and Dr.  de waal's; study. The researchers spent two years teaching their monkeys to  exchange tokens for food. Normally, the monkeys were happy enough to exchange  pieces of rock for slices of cucumber. However, when two monkeys were placed in  separate but adjoining chambers, so that each could observe what the other was  getting in return for its rock, their behaviour became markedly different.
  In the world of capuchins grapes are luxury goods (and much preferable to  cucumbers) So when one monkey was handed a grape in exchange for her token, the  second was reluctant to hand hers over for a mere piece of cucumber. And if one  received a grape without having to provide her token in exchange at all, the  other either tossed her own token at the researcher or out of the chamber, or  refused to ;accept the slice of cucumber Indeed, the mere presence of a grape in  the other chamber (without an actual monkey to eat it) was enough to reduce  resentment in a female capuchin.
  The researches suggest that capuchin monkeys, like humans, are guided by  social emotions, in the wild, they are a co-operative, groupliving species, Such  co-operation is likely to be stable only when each animal feels it is not being  cheated. Feelings of righteous indignation, it seems, are not the preserve of  people alone, Refusing a lesser reward completely makes these feelings  abundantly clear to other members of the group. However, whether such a sense of  fairness evolved independently in capuchins and humans, or whether it stems form  the common ancestor that the species had 35 million years ago, is, as yet, an  unanswered question.
  21. In the opening paragraph, the author introduces his topic by
  [A]. posing a contrast.
  [B]. justifying an assumption.
  [C]. making a comparison.
  [D]. explaining a phenomenon.
  22. The statement “it is all too monkey” (Last line, paragraph l) implies  that
  [A]. monkeys are also outraged by slack rivals.
  [B]. resenting unfairness is also monkeys' nature.
  [C]. monkeys, like humans, tend to be jealous of each other.
  [D]. no animals other than monkeys can develop such emotions.
  23. Female capuchin monkeys were chosen for the research most probably  because they are
  [A]. more inclined to weigh what they get.
  [B]. attentive to researchers' instructions.
  [C]. nice in both appearance and temperament.
  [D]. more generous than their male companions
  24. Dr. Brosnan and Dr. de Waal have eventually found in their study that  the monkeys
  [A]. prefer grapes to cucumbers.
  [B]. can be taught to exchange things.
  [C]. will not be co-operative if feeling cheated.
  [D]. are unhappy when separated from others.
  25. What can we infer from the last paragraph?
  [A]. Monkeys can be trained to develop social emotions.
  [B]. Human indignation evolved from an uncertain source.
  [C]. Animals usually show their feelings openly as humans do.
  [D]. Cooperation among monkeys remains stable only in the wild.

            
            
回复 支持 反对

使用道具 举报

0

主题

7670

帖子

1万

积分

论坛元老

Rank: 8Rank: 8

积分
16042
发表于 2016-7-4 13:04:52 | 显示全部楼层

  passage 2
  Do you remember all those years when scientists argued that smoking would  kill us but the doubters insisted that we didn't know for sure? That the  evidence was inconclusive, the science uncertain? That the antismoking lobby was  out to destroy our way of life and the government should stay out of the way?  Lots of Americans bought that nonsense, and over three decades, some 10 million  smokers went to early graves.
  There are upsetting parallels today, as scientists in one wave after  another try to awaken us to the growing threat of global warming. The latest was  a panel from the National Academy of Sciences, enlisted by the White House, to  tell us that the Earth's atmosphere is definitely warming and that the problem  is largely man-made. The clear message is that we should get moving to protect  ourselves. The president of the National Academy, Bruce Alberts, added this key  point in the preface to the panel's report “Science never has all the answers  .But science does provide us with the best available guide to the future, and it  is critical that out nation and the world base important policies on the best  judgments that science can provide concerning the future consequences of present  actions.”
  Just as on smoking, voices now come from many quarters insisting that the  science about global warming is incomplete, that it's Ok to keep pouring fumes  into the air until we know for sure. This is a dangerous game: by the 100  percent of the evidence is in, it may be too late. With the risks obvious and  growing, a prudent people would take out an insurance policy now.
  Fortunately, the White House is starting to pay attention. But it's obvious  that a majority of the president's advisers still don't take global warming  seriously. Instead of a plan of action, they continue to press for more  research-a classic case of “paralysis by analysis”.
  To serve as responsible stewards of the planet, we must press forward on  deeper atmospheric and oceanic research But research alone is inadequate. If the  Administration won't take the legislative initiative, Congress should help to  begin fashioning conservation measures .A bill by Democratic Senator Robert Byrd  of West Virginia, which would offer financial incentives for private industry is  a promising start Many see that the country is getting ready to build lots of  new power plants to meet our energy needs. If we are ever going to protect the  atmosphere, it is crucial that those new plants be environmentally sound.
  26. An argument made by supporters of smoking was that
  [A]. there was no scientific evidence of the correlation between smoking  and death.
  [B]. the number of early deaths of smokers in the past decades was  insignificant.
  [C]. people had the freedom to choose their own way of life.
  [D]. antismoking people were usually talking nonsense.
  27. According to Bruce Alberts, science can serve as
  [A]. a protector.
  [B]. a judge.
  [C]. a critic.
  [D]. a guide.
  28. What does the author mean by “paralysis by analysis” (Last line,  paragraph 4)
  [A]. Endless studies kill action.
  [B]. Careful investigation reveals truth.
  [C]. prudent planning hinders.
  [D]. Extensive research helps decision-making.
  29. According to the author, what should the Administration do about
  [A]. Offer aid to build cleaner power plants.
  [B]. Raise public awareness of conservation.
  [C]. Press for further scientific research.
  [D]. Take some legislative measures.
  30. The author associates the issue of global warming with that of smoking  because
  [A]. they both suffered from the government's negligence.
  [B]. a lesson from the latter is applicable to the former.
  [C]. the outcome of the latter aggravates the former.
  [D]. both of them have turned from bad to worse.


            
            
回复 支持 反对

使用道具 举报

0

主题

7425

帖子

1万

积分

论坛元老

Rank: 8Rank: 8

积分
15556
发表于 2016-7-4 14:07:55 | 显示全部楼层

  passage 3
  Of all the components of a good night's sleep, dreams seem to be least  within our control. In dreams, a window opens into a world where logic is  suspended and dead people speak. A century ago, Freud formulated his  revolutionary theory that dreams were the disguised shadows of our unconscious  desires and rears, by the late 1970s. neurologists had switched to thinking of  them as just “mental noise” the random byproducts of the neural-repair work that  goes on during sleep. Now researchers suspect that dreams are part of the mind's  emotional thermostat, regulating moods while the brain is “off-line” And one  leading authority says that these intensely powerful mental events can be not  only harnessed but actually brought under conscious control, to help us sleep  and feel better, “It's your dream” says Rosalind Cartwright, chair of psychology  at Chicago's Medical Center. “If you don't like it , change it.”
  Evidence from brain imaging supports this view. The brain is as active  during REM (rapid eye movement) sleep-when most vivid dreams occur-as it is when  fully awake, says Dr, Eric Nofzinger at the University of Pittsburgh. But not  all parts of the brain are equally involved, the limbic system (the “emotional  brain”)is especially active, while the prefrontal cortex (the center of  intellect and reasoning) is relatively quiet. “We wake up from dreams happy of  depressed, and those feelings can stay with us all day” says Stanford sleep  researcher Dr, William Dement.
  The link between dreams and emotions shows up among the patients in  Cartwright’s clinic. Most people seem to have more bad dreams early in the  night, progressing toward happier ones before awakening, suggesting that they  are working through negative feelings generated during the day. Because our  conscious mind is occupied with daily life we don’t always think about the  emotional significance of the day’s events-until, it appears, we begin to  dream.
  And this process need not be left to the unconscious. Cartwright believes  one can exercise conscious control over recurring bad dreams As soon as you  awaken, identify what is upsetting about the dream. Visualize how you would like  it to end instead, the next time is occurs, try to wake up just enough to  control its course. With much practice people can learn to, literally, do it in  their sleep.
  At the end of the day, there's probably little reason to pay attention to  our dreams at all unless they keep us from sleeping of “we wake u in a panic,”  Cartwright says Terrorism, economic uncertainties and general feelings of  insecurity have increased people's anxiety. Those suffering from persistent  nightmares should seek help from a therapist For the rest of us, the brain has  its ways of working through bad feelings. Sleep-or rather dream-on it and you'll  feel better in the morning.
  31. Researchers have come to believe that dreams
  [A]. can be modified in their courses.
  [B]. are susceptible to emotional changes.
  [C]. reflect our innermost desires and fears.
  [D]. are a random outcome of neural repairs.
  32. By referring to the limbic system, the author intends to show
  [A]. its function in our dreams.
  [B]. the mechanism of REM sleep.
  [C]. the relation of dreams to emotions.
  [D]. its difference from the prefrontal cortex.
  33. The negative feelings generated during the day tend to
  [A]. aggravate in our unconscious mind.
  [B]. develop into happy dreams.
  [C]. persist till the time we fall asleep.
  [D]. show up in dreams early at night.
  34.Cartwright seems to suggest that
  [A]. waking up in time is essential to the ridding of bad dreams.
  [B]. visualizing bad dreams helps bring them under con troll.
  [C]. dreams should be left to their natural progression.
  [D]. dreaming may not entirely belong to the unconscious.
  35. What advice might Cartwright give to those who sometimes have had  dreams?
  [A]. lead your life as usual.
  [B]. Seek professional help.
  [C]. Exercise conscious control.
  [D]. Avoid anxiety in the daytime.


            
            
回复 支持 反对

使用道具 举报

0

主题

7670

帖子

1万

积分

论坛元老

Rank: 8Rank: 8

积分
16042
发表于 2016-7-4 14:53:50 | 显示全部楼层

  passage 4
  American no longer expect public figures, whether in speech or in writing,  to command the English language with skill and gift. Nor do they aspire to such  command themselves. In his latest book, Doing Our Own Thing. The Degradation of  language and Music and why we should like, care, John McWhorter, a linguist and  controversialist of mixed liberal and conservative views, sees the triumph of  1960s counter-culture as responsible for the decline of formal English.
  Blaming the permissive 1960s is nothing new, but this is not yet another  criticism against the decline in education. Mr.McWhorter’s academic speciality  is language history and change, and he sees gradual disappearance of “whom” ,for  example, to be natural and no more regranttable than the loss of the  case-endings of Old English
  But the cult of the authentic and the personal, “doing our own thing”, has  spelt the death of formal speech, writing, poetry and music. While even the  modestly educated sought an elevated tone when they put pen to paper before the  1960s, even the most well regarded writing since then has sought to capture  spoken English on the page. Equally, in poetry, the highly personal,  performative genre is the only form that could claim real liveliness. In both  oral and written English, talking is triumphing over speaking, spontaneity over  craft.
  Illustrated with an entertaining array of examples from both high and low  culture, the trend that Mr. McWhorter documents is unmistakable. But it is less  clear, to take the question of his subtitle, why we should, like care. As a  linguist, he acknowledges that all varieties of human language, including  non-standard ones like Black English, can be powerfully expressive-there exists  no language or dialect in the world that cannot convey complex ideas .He is not  arguing, as many do, that we can no longer think straight because we do not talk  proper.
  Russians have a deep love for their own language and carry large chunks of  memorized poetry in their heads, while Italian politicians tend to elaborate  speech that would seem old-fashioned to most English-speakers. Mr. McWhorter  acknowledges that formal language is not strictly necessary, and proposes no  radical education reforms-he is really grieving over the loss of something  beautiful more than useful. We now take our English “on paper plates instead of  china”. A shame, perhaps, but probably an inevitable one.
  36. According to Mc Whorter, the decline of formal English
  [A]. is inevitable in radical education reforms.
  [B]. is but all too natural in language development.
  [C]. has caused the controversy over the counter-culture.
  [D]. brought about changes in public attitudes in the 1960s.
  37. The word “talking” (Linge6, paragraph3) denotes
  [A]. modesty.
  [B]. personality.
  [C]. liveliness.
  [D]. informality.
  38. To which of the following statements would Mc Whorter most likely  agree?
  [A]. Logical thinking is not necessarily related to the way we talk.
  [B]. Black English can be more expressive than standard English.
  [C]. Non-standard varieties of human language are just as entertaining.
  [D]. Of all the varieties, standard English Can best convey complex  ideas.
  39. The description of Russians' love of memorizing poetry shows the  author's
  [A]. interest in their language.
  [B]. appreciation of their efforts.
  [C]. admiration for their memory.
  [D]. contempt for their old-fashionedness.
  40. According to the last paragraph, “paper plates” is to “china” as
  [A]. “temporary” is to “permanent”.
  [B]. “radical” is to “conservative”.
  [C]. “functional” is to “artistic”.
  [D]. “humble” is to “noble”


            
            
回复 支持 反对

使用道具 举报

0

主题

7670

帖子

1万

积分

论坛元老

Rank: 8Rank: 8

积分
16042
发表于 2016-7-4 15:54:33 | 显示全部楼层

  Part B
  Directions:In the following text, some sentences have removed. For  Questions 41-45, choosethe most suitable one from the list A-G to fit into of  the numbered blank thereare two extra choices, which do not fit in any of the  gaps. Mark your answers onANSWER SHEET1. (10 points)
  Canada's premiers (the leaders of provincial governments), if they have any  breath left after complaining about Ottawa at their late July annual meeting,  might spare a moment to do something, to reduce health-care costs.
  They're all groaning about soaring health budgets, the fastest-growing  component of which are pharmaceutical costs.
  41.
  What to do? Both the Romanow commission and the Kirby committee on health  care-to say nothing of reports from other experts recommended the creation of a  national drug agency. Instead of each province having its own list of approved  drugs , bureaucracy, procedures and limited bargaining power, all would pool  resources ,work with Ottawa, and create a national institution.
  42.
  But “national” doesn't have to mean that. “National” could mean  interprovincial-provinces combining efforts to create one body.
  Either way, one benefit of a “national” organization would be to negotiate  better prices, if possible, with drug manufacturers. Instead of having one  province-or a series of hospitals within a province-negotiate a price for a  given drug on the provincial list, the national agency would negotiate on behalf  of all provinces.
  Rather than, say, Quebec, negotiating on behalf of seven million people,  the national agency would negotiate on behalf 31 million people. Basic economics  suggests the greater the potential consumers, the higher the likelihood of a  better price.
  43.
  A small step has been taken in the direction of a national agency with the  creation of the Canadian Co-ordinating Office for Health Technology Assessment,  funded by Ottawa and the provinces. Under it, a Common Drug Review recommends to  provincial lists which new drugs should be included, predictably and regrettably  Quebec refused to join.
  A few premiers are suspicious of any federal-provincial deal-making. They  (particularly Quebec and Alberta) just want Ottawa to fork over additional  billions with few, if any, strings attached. That's one reason why the idea of a  nationalist hasn't gone anywhere while drug costs keep rising fast.
  44.
  Premiers love to quote Mr. Romanow's report selectively, especially the  parts about more federal money perhaps they should read what he had to say a  bout drugs.
  “A national drug agency would provide governments more influence on  pharmaceutical companies in order to constrain the ever-increasing cost of  drugs.”
  45.
  So when the premiers gather in Niagara Falls to assemble their usual  complaint list, they should also get cracking about something in their  jurisdiction that would help their budgets and patients.
  A. Quebec's resistance to a national agency is provincialist ideology. One  of the first advocates for a national list was a researcher at Laval University.  Quebec's Drug Insurance Fund has seen its costs skyrocket with annual increases  from 14.3 per cent to 26.8 per cent!
  B. Or they could read Mr. Kirby's report:“the substantial buying power of  such an agency would strengthen the public prescription-drug insurance plans to  negotiate the lowest possible purchase prices from drug companies”
  C. What does “national” mean? Roy Romanow and Senator Michael Kirby  recommended a federal-provincial body much like the recently created National  Health Council.
  D. The problem is simple and stark: health-care costs have been, are, and  will continue to increase faster than government revenues.
  E. According to the Canadian Institute for Health Information. prescription  drug costs have risen since 1997 at twice the rate of overall health-care  spending. Part of the increase comes from drugs being used to replace other  kinds of treatments part of it arises from new drugs costing more than older  kinds. Part of it is higher prices.
  F. So, if the provinces want to run the health-care show, they should prove  they can run it, starting with an interprovincial health list that would end  duplication, save administrative costs, prevent one province from being played  off against another, and bargain for better drug prices.
  G. Of course the pharmaceutical companies will scream. They like divided  buyers, they can lobby better that way. They can use the threat of removing jobs  from one province to another. They can hope that, if one province includes a  drug on its, list the pressure will cause others to include it on theirs. They  wouldn't like a national agency agency, but self-interest would lead them to  deal with it.


            
            
回复 支持 反对

使用道具 举报

0

主题

7421

帖子

1万

积分

论坛元老

Rank: 8Rank: 8

积分
15540
发表于 2016-7-4 16:21:09 | 显示全部楼层

  Part C
  Directions:
  Read the following text carefully and then translate the underlined  segments into Chinese. Your translation should be written clearly on ANSWER  SHEET2. (1
  0points)
  It is not easy to talk about the role of the mass media in this  overwhelmingly significant phase in European history. History and news become  confused, and one's impressions tend to be a mixture of skepticism and optimism.  (46)Television is one of the means by which these feelings are created and  conveyed-and perhaps never before has it served to much to connect different  peoples and nations as is the recent events in Europe .The Europe that is now  forming cannot be anything other than its peoples, their cultures and national  identities. With this in mind we can begin to analyze the European television  scene. (47) In Europe, as elsewhere multi-media groups have been increasingly  successful groups which bring together television, radio newspapers, magazines  and publishing houses that work in relation to one another.One Italian example  would be the Berlusconi group while abroad Maxwell and Murdoch come to mind.
  Clearly, only the biggest and most flexible television companies are going  to be able to compete complete in such a rich and hotly-contested market. (48)  This alone demonstrates that the television business is not an easy world to  survive in a fact underlined by statistics that show that out of eighty European  television networks no less than 50% took a loss in 1989.
  Moreover, the integration of the European community will oblige television  companies to cooperate more closely in terms of both production and  distribution.
  (49) Creating a “European identity” that respects the different cultures  and traditions which go to make up the connecting fabric of the Old continent is  no easy task and demands a strategic choice - that of producing programs in  Europe for Europe. This entails reducing our dependence on the North American  market, whose programs relate to experiences and cultural traditions which are  different from our own.
  In order to achieve these objectives, we must concentrate more on  co-productions, the exchange of news, documentary services and training. This  also involves the agreements between European countries for the creation of a  European bank will handle the finances necessary for production costs. (50) In  dealing with a challenge on such a scale, it is no exaggeration to say “Unity we  stand, divided we fall” -and if I had to choose a slogan it would be “Unity in  our diversity.” A unity of objectives that nonetheless respect the varied  peculiarities of each country.
  Section Ⅲ Writing
  Part A
  51. Directions:
  Two months ago you got a job as an editor for the magazine Designs &  fashions. But now you find that the word is not what you expected. You decide to  quit. Write a letter to your boss, Mr. Wang, telling him your decision stating  your reason(s), and making an apology.
  Write your letter with no less than 100 words. Write it neatly on ANSWER  SHEET2. Do not sign your own name at the end of the letter, use “Li Ming”  instead. You do not need to write the address. (10 points)
  Part B
  52. Directions:
  Write an essay of 160-200 words based on the following drawing. In your  essay ,you should first describe the drawing the interpret its meaning, and give  your comment on it.
  You should write neatly on ANSWER SHEET2. (20 points)


            
            
回复 支持 反对

使用道具 举报

0

主题

7425

帖子

1万

积分

论坛元老

Rank: 8Rank: 8

积分
15556
发表于 2016-7-4 16:55:20 | 显示全部楼层

  Section I: Use of English (10 points)
  1. [C] 2. [B] 3. [A] 4. [C] 5. [B]
  6. [A] 7. [D] 8. [A] 9. [D] 10. [B]
  11. [C] 12. [A] 13. [D] 14. [C] 15. [D]
  16. [B] 17. [C] 18. [D] 19. [A] 20. [B]
  Section II: Reading Comprehension (60 points)
  Part A (40 points)
  21. [C] 22. [B] 23. [A] 24. [C] 25. [B]
  26. [C] 27. [D] 28. [A] 29. [D] 30. [B]
  31. [A] 32. [C] 33. [D] 34. [D] 35. [A]
  36. [B] 37. [D] 38. [A] 39. [B] 40. [C]
  Part B (10 points)
  41. [E] 42. [C] 43. [G] 44. [F] 45. [B]
  Part C (10 points)
  46.  电视是创造和传递感情的手段之一。也许在此之前,就加强不同的民族和国家之间的联系而言,电视还从来没有像在最近的欧洲事件中起过如此大的作用。
  47. 多媒体集团在欧洲就像在其他地方一样越来越成功了。这些集团把相互关系密切的电视台、电台、报纸、杂志、出版社整合到了一起。
  48.  仅这一点就表明在电视行业不是一个容易生存的领域。这个事实通过统计数字一目了然,统计表明在80家欧洲电视网中1989年出现亏损的不少于50%。
  49. 创造一个尊重不同文化和传统的"欧洲统一体"绝非易事,需要战略性选择。正是这些文化和传统组成了连接欧洲大陆的纽带。
  50. 在应付一个如此规模的挑战过程中,我们可以毫不夸张地说,"团结,我们就会站起来;分裂,我们就会倒下去。"
  Section III: Writing (30 points)
  Part A (10 points)
  51. 参考范文
  A Letter, to Quit
  Jun 22, 2005
  Dear Mr. Wang,
  First of all, please allow me to express my deep sorry to you for my  resignation. I do know that this will bring about much trouble to you so that I  write to you for my explanation.
  I decided to quit for some reasons as follows. To begin with, the job as an  editor for the magazine Designs & Fashions is not suitable to me. What's  more, I am preparing for another degree and I prefer to further my study. Again,  I apologize for my resignation to you!
  I am looking forward to your early reply.
  Sincerely yours,
  Li Ming
  Part B (20 points)
  52. 参考范文
  A Helpless Father
  The picture ironically shows that a pitiable old man in rags is being  helplessly kicked off by his three sons and a daughter, who all wear decent  clothes. The father's negligent children are all guarding their home gates lest  their old father "roll into" their households. In other words, they four ignore  their moral sense of assuming the responsibility for their old father even  though they may be all living a satisfying life. That is a painful scene we  often encounter in our daily life.
  Sad to say, the moral decline of the younger generations may be a rather  explosive situation in our modern society. People definitely have their living  conditions improved by wider and wider margins, as evidenced by the four  children's decent dressing, but their moral sense still remains sadly unchanged  or in some cases becomes dramatically downgrading. Most people might have become  too much self-centered, and even worse, they discard the tradition of giving  respect to the elderly. They no longer care for their elders, let alone their  neighbors or the disadvantaged; instead they try every means to avoid  responsibility for other citizens. When one cares for others, one might even  appear stupid or may even be distrusted.
  Therefore, we have to take some useful measures to avoid the scene that is  mentioned above. We must launch a variety of campaigns about the return to the  good tradition of giving help and love the elderly. Moreover, we must appeal to  our government to establish some relevant laws to punish those who avoid their  duties. The last but not the least, our respect for age is an indication of the  progress of human society, as imperatives of traditions require. We sincerely  wish that the old man could be welcome to any of the four households, elegantly  dressed, and a smile on the face.
回复 支持 反对

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

小黑屋|手机版|Archiver|新都网 ( 京ICP备09058993号 )

GMT+8, 2018-10-16 21:08 , Processed in 0.212218 second(s), 13 queries , WinCache On.

Powered by Discuz! X3.4

© 2001-2017 Comsenz Inc.

快速回复 返回顶部 返回列表