冬天到了,考试的脚步近了。天气随着立秋的到来,变得凉爽了不少,你对2017考研英语复习的热情减缓了吗?何凯文老师每日一句有木有随时拿出来温习呢?大家都准备在考研的路上一条道走到黑,那就撸起胳膊接着奋斗吧。以下是266句:
这样点开更方便:何凯文每日一句:2017考研英语汇总(KK老师精选) 今天的题目:
But this seems to be the irony of office speak:Everyone makes fun of it,but managers love it,companies depend on it,and regular people willingly absorb it. As a lingusit said,"You can get people to think it's nonsense at the same time that you buy into it." In a workplace that's fundamentally indifferent to your life and its meaning, office speak can help you figure out how you relate to your work-and how your work defines who you are.
35.Which of the following statements is true about office speak?
[A] Managers admire it but avoid it
[B] Linguists believe it to be nonsense
[C] Companies find it to be fundamental
[D] Regular people mock it but accept it 题目的解析:
35.Which of the following statements is true about office speak?
原文: managers love it
[A] Managers admire it but avoid it
所以这个选项中的but avoid it 就是文中没有提及的内容,可以排除。
原文:As a linguist said,"You can get people to think it's nonsense at the same time that you buy into it." (你可以让人们觉得这是胡说八道,但同时你又会相信它。)
[B] Linguists believe it to be nonsense (语言学家认为这是胡说八道。)
这个选项比较容易排除。
原文:companies depend on it
[C] Companies find it to be fundamental
这个选项有很强和迷惑性;
问题的关键就是:depend on 是否能够等于 fundamental?
我对fundamental这个词比较警惕,
就如我在英语一的课程中讲过的:
essential和indispensible 常常就是NG(没有提及);
我早上吃了包子。就不能说:包子对于我来讲是必须的吧。
你依靠这个梯子上房。就不能说:你发现梯子是你的根本。
这个替换是有嫌疑的。所以我在做这个题的时候会看看D;
原文:Everyone makes fun of it;regular people willingly absorb it
Everyone= regular people; make fun of it=mock it
absorb it= accept it
[D] Regular people mock it but accept it
文都考研网“焕新”,继续为考生们提供更多新鲜有营养的内容,考生可继续关注文都考研(http://kaoyan.wendu.com/),查询更多有关考研复习及考研资讯类信息,文都教育陪伴大家进步成长。
【小编提醒】
文都2017考研真题答案解析专题已上线,考研初试时间为12月24日—25日。届时,文都考研会及时为大家奉上一场“真题答案解析”的饕餮盛宴。