考研网 发表于 2017-8-6 14:09:01

2015年MPA联考英语阅读练习及答案12

For all the fevered work being done, however, science is still far away
from the Brave New World vision of engineering a perfect human—or even a perfect
tomato. Much more research is needed before gene therapy becomes commonplace,
and many diseases will take decades to conquer, if they can be conquered at
all.
    In the short run, the most practical way to use the new technology will be
in genetic screening. Doctors will be able to detect all sorts of flaws in DNA
long before they can be fixed. In some cases the knowledge may lead to
treatments that delay the attack of the disease or soften its effects. Someone
with a genetic heart disease, for example, could follow a low-fat diet. And if
scientists determine that a vital protein is missing because the gene that was
supposed to make it is defective, they might be able to give the patient an
artificial version of the protein. But in other instances, almost nothing can be
done to stop the damages brought on by genetic mutations. (176 words)
    1. The 1st passage implies that
    A. science is still far away from perfection
    B. it’s difficult to engineer a perfect human
    C. it’s difficult to create a perfect tomato
    D. many diseases will take decades to conquer
    参考答案:A
    2. According to the author, many human diseases
    A. may be conquered.
    B. will be surely conquered.
    C. may not be conquered.
    D. may never be conquered.
    参考答案:A
    3. What does “in the short run” mean?
    A. to run in a short time
    B. for the near future
    C. for the time being
    D. after enough time
    参考答案:B
    4. The use of the new technology in genetic screening includes all the
following EXCEPT
    A. detecting all sorts of flaws in DNA
    B. fixing all sorts of flaws in DNA
    C. treatments that delay the attack of the disease
    D. artificial version of the protein
    参考答案:B
    5. Which of the following is the best title of the passage?
    A. genetic engineering
    B. genetic screening
    C. a new technology
    D. Application of genetic engineering
    参考答案:D
页: [1]
查看完整版本: 2015年MPA联考英语阅读练习及答案12