考研网 发表于 2017-8-6 14:08:59

2015年MPA联考英语阅读练习及答案5

Obviously television has both advantages and disadvantages.
    In the first place, television is not only a convenient source of
entertainment, but also a comparatively cheap one. With a TV set in the family
people don’t have to pay for expensive seats at the theatre, the cinema, or the
opera. All they have to do is to push a button or turn a knob, and they can see
plays, films, operas and shows of every kind. some people, however, think that
this is where the danger lies. The television viewers need do nothing. He does
not even have to use his legs if he has a remote control. He makes no choice and
exercises, no judgment. He is completely passive and has everything presented to
him without any effort on his part.
    Television, it is often said, keeps one informed about current events and
the latest developments in science and politics. The most distant countries and
the strangest customs are brought right into one’s sitting room. It could be
argued that the radio performs this service as well; but on television
everything is much more living, much more real. Yet here again there is a
danger. The television screen itself has a terrible, almost physical charm for
us. We get so used to looking at the movements on it, so dependent on its
pictures, that it begins to control our lives. People are often heard to say
that their television sets have broken down and that they have suddenly found
that they have far more time to do things and that they have actually begun to
talk to each other again. It makes one think, doesn’t it?
    There are many other arguments for and against television. We must realize
that television itself is neither good nor bad. It is the uses that it is put to
that determine its value to society.
    1. What is the major function of paragraph 1?
    A. To arouse the reader’s concern
    B. To introduce the theme of the whole passage
    C. To summarize the whole passage
    D. To sate the primary uses of TV
    参考答案:B
    2. Television, as a source of entertainment, is ____.
    A. not very convenient
    B. very expensive
    C. quite dangerous
    D. relatively cheap
    参考答案:D
    3. Why are some people against TV?
    A. Because TV programs are not interesting
    B. Because TV viewers are totally passive
    C. Because TV prices are very high.
    D. Because TV has both advantages and disadvantages
    参考答案:B
    4. One of the most obvious advantages of TV is that ____.
    A. it keeps us informed
    B. it is very cheap
    C. it enables us to have a rest
    D. it controls our lives
    参考答案:A
    5. According to the passage, whether TV is good or not depends on ____.
    A. its quality
    B. people’s attitude towards it
    C. how we use it
    D. when we use it
    参考答案:C
页: [1]
查看完整版本: 2015年MPA联考英语阅读练习及答案5