何凯文每日一句:2017考研英语第238句
秋天到了,考试的脚步近了。天气随着立秋的到来,变得凉爽了不少,你对2017考研英语复习的热情减缓了吗?何凯文老师每日一句有木有随时拿出来温习呢?大家都准备在考研的路上一条道走到黑,那就撸起胳膊接着奋斗吧。以下是238句:这样点开更方便:何凯文每日一句:2017考研英语汇总(KK老师精选)
今天的题目:
Yet the threats to freedom of immigration movement are more likely to come from the countries that benefit from it. The row over posted workers shows how mobility rights can run up against the EU’s impulse to “protect” citizens in rich countries from globalization’s ravages. Economic and technological changes are making working lives more precarious; in time, more governments may choose to pin the blame on free movement. One former senior EU official involved in previous rounds of accession talks says that an “emergency brake” rule allowing governments to halt labour inflows is inevitable. Mr Cameron’s bid may simply have been premature.
Why there is a debate on the immigrate workers in Europe?
(A) The countries benefit from immigration threat the freedom of it.
(B) The mobility rights conflict with the rich economies’ desire to protect citizens.
(C) The changes of economy and technology make the working lives unstable.
(D) The sudden brake allows governments to stop labour movement in Europe.
题目的解析:
1. Yet the threats to freedom of immigration movement are more likely to come from the countries that benefit from it. 但对于迁移自由的威胁却更有可能来自那些从中受益的国家。 2. The row over posted workers shows how mobility rights can run up against the EU’s impulse to “protect” citizens in rich countries from globalization’s ravages. 关于派遣工人的吵嚷显示了迁移权如何遇上欧盟“保护”富裕国家公民免受全球化蹂躏的冲动。
3. Economic and technological changes are making working lives more precarious; in time, more governments may choose to pin the blame on free movement. 经济和技术变化让工人的生活更加不稳定;迟早会有更多的政府可能选择归咎自由迁移。
4.One former senior EU official involved in previous rounds of accession talks says that an “emergency brake” rule allowing governments to halt labour inflows is inevitable. Mr Cameron’s bid may simply have been premature. 一位参与前几轮入盟谈判的前欧盟高级官员的说,制定允许各国政府限制劳工流入的“紧急制动”规则不可避免。
题干:
Why there is a debate on the immigrate workers in Europe?
看到这个题干你就要知道定位!!!定位!!!定位!!!
定位到第二句!
Debate= The row; the immigrate workers= posted workers
A shows B
A 表明了B
这个时候A可以是结果,B可以是原因;
JPP的胖体现了(shows)他革命意志的薄弱。
原因:革命意志薄弱
结果:胖!
所以原因就是:
how mobility rights can run up against the EU’s impulse to “protect” citizens in rich countries from globalization’s ravages.
迁移权如何遇上欧盟“保护”富裕国家公民免受全球化蹂躏的冲动。
对应选项就是B
(B) The mobility rights conflict with the rich economies’ desire to protect their citizens.
Run up against= conflict with
Impulse= desire
关于引号的用法:1.表示含义和本意不一样。2.强调。3.引用
所以根据引号就不选B是不明智的。
这三个选项的问题都在于定位错误和偷换:
(A) The countries benefit from immigration threat the freedom of it.
定位到第一句,并且偷换。
(C) The changes of economy and technology make the working lives unstable.
这个替换倒是对的:unstable= precarious,但是定位错误;
(D) The sudden brake allows governments to stop labour movement in Europe.
这个也是这样的,替换没问题,定位错误。
再次提醒,遇到这样的题干信息丰富的题目一定要定位正确啊!!!
以上是文都教育小编为大家总结的何凯文老师每日一句,秋天来了,考研报名来了,距离进入考场还会远吗?各位学子们要跟进KK老师的步伐,在日积月累中轻松拿下2017考研英语。
***相关推荐***
2017考研英语必考短语总结:何凯文老师梳理(1)
2017考研英语必考短语总结:何凯文老师梳理(2)
页:
[1]